দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন – THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) – সমস্ত প্রশ্ন উত্তর | WBBSE Class 10th English Suggestion PDF

0
44

দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন

WBBSE Class 10th English Suggestion

দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন - THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) - সমস্ত প্রশ্ন উত্তর | WBBSE Class 10th English Suggestion PDF
দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন – THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) – সমস্ত প্রশ্ন উত্তর | WBBSE Class 10th English Suggestion PDF

দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন – WBBSE Class 10th English Suggestion – THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) অধ্যায় ভিত্তিতে প্রশ্নোত্তর  নিচে দেওয়া হল। এবার পশ্চিমবঙ্গ দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন পরীক্ষায় এই মাধ্যমিক দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন ( WB WBBSE Class 10th English Suggestion  | West Bengal WBBSE Class 10th English Suggestion | WBBSE Board Class 10th English Question and Answer with PDF file Download) পরীক্ষার জন্য খুব ইম্পর্টেন্ট । আপনারা যারা আগামী দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন পরীক্ষার জন্য দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন  | WBBSE Class 10th English Suggestion | WBBSE Board Madhyamik Class 10th (X) English Suggestion Question and Answer খুঁজে চলেছেন, তারা নিচে দেওয়া প্রশ্ন ও উত্তর ভালো করে পড়তে পারেন। 

দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন | পশ্চিমবঙ্গ মাধ্যমিক সাজেশন/নোট (West Bengal WBBSE Class 10th English Suggestion / Madhyamik English Suggestion) | THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) – MCQ, SAQ, Short, Descriptive Question and Answer

পশ্চিমবঙ্গ মাধ্যমিক দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন (West Bengal WBBSE Class 10th English Suggestion / Notes) THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) – প্রশ্ন উত্তর – MCQ প্রশ্নোত্তর, অতি সংক্ষিপ্ত প্রশ্ন উত্তর (SAQ), সংক্ষিপ্ত প্রশ্ন উত্তর (Short Question and Answer), ব্যাখ্যাধর্মী বা রচনাধর্মী প্রশ্নোত্তর (descriptive question and answer) এবং PDF ফাইল ডাউনলোড লিঙ্ক নিচে দেওয়া রয়েছে

THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal)

WBBSE Class 10th English Suggestion : THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) – Multiple Choice Questions (MCQ) 1 Mark

1. When the writer received the urgent phone call, she was
a. having dinner b. having coffee c. having lunch d. having tea
Answer : d. having tea
2. Gandhiji was shot when he was going to
a. meet the Prime Minister b. meet people c. prayer meeting d. political meeting
Answer : c. prayer meeting
3. The writer went to the Birla House
a. in a car b. by bus c. on foot d. by train
Answer : a. in a car
4. When one is faced with the shock of a loved one’s death
a. whimpers b. cries d. wails c. moans
Answer : a. whimpers
5. Gandhiji’s body was kept in
a. his own house b . The Birla House c. The Tata House d. at Shanti Kunj
Answer : b. The Birla House
6. The news of Gandhiji’s death spread through Delhi like
a. wind b. flame c. water d. storm
Answer : b. flame
7. People who gathered round Bapu’s body were his
a. followers b. relatives c. followers and relatives d. students
Answer : c. followers and relatives
8. The faces out of every window had
a. brown blur b. black blur c. blue blur d. red blur
Answer : a. brown blur
9. It seemed to the writer that stood still.
a. minutes b. seconds c. time d. times
Answer : c. time
10. The people were too – to speak initially.
a. shocked b. stunned c. surprised d. confused
Answer : b. stunned
11. People wanted to the house.
a. break intob. run into c. walk into d. rush into
Answer : a. break into
12. People looked like
a. lost orphans b. lost boys c. lost children d. lost souls
Answer : c. lost children
13. When public viewing was confirmed, people were
a. tense b. stressed c. angry d. calmed
Answer : d. calmed
14. People calmed when they were allowed to see Gandhiji
a. at the funeral b. after the funeral c. from a distance d. before the funeral
Answer : d. before the funeral
15. Gandhiji’s death news spread across India
a. through television b. through internet c. through telephone calls d. through radio
Answer : d. through radio
16. Gandhiji’s funeral took place
a. immediately after his death b. long after his death c. one day after his death
d. on the day of his death
Answer : c. one day after his death
17. The proposal of walking along with Bapu came from
a. Padmasi b. Padamsi c. Mr Naidu d. Mrs Naidu
Answer : a. Padmasi
18. Padmasi suggested that
a. they would run b. they would sit c. they would walk d. they would sing bhajans
Answer : c. they would walk
19. The writer and other shall be walking with Bapu for the
a. first time b. last time c. second time d. none of these
Answer : b. last time
20. The walk with Gandhiji’s body was a
a. solemn one b. sad one c. shocking one d. painful one
Answer : d. painful one
21. As the funeral procession started, thousands
a. watched it b. cried c. became angry d. shouted
Answer : a. watched it
22. Bapu’s body lay on an open truck covered with
a. roses b. flowers c. boughs d. garlands
Answer : b. flowers
23. In the funeral procession, the writer moved
a. slowly b. tiredly c. fast d. gingerly
Answer : a. slowly
24. In the prose-piece, Gandhi has been described as
a. a respectable leader b. a beloved father c. a beloved leader d. a respectable philosopher
Answer : c. beloved leader
25. The writer had walked over India’s history which was
a. high and low b. rough and smooth c. rough and tough d. high and dry
Answer : b. rough and smooth
26. Gandhiji was a man who had a
a. fat figure b. short height c. slim figure d. none of these
Answer : c. slim figure
27. According to the passage, to walk is to
a. make a steady progress b. make a fast progress c. make a regress d. make a slow progress
Answer : d. make a slow progress
28. As one walks, one can closely look at
a. insects and horizon b. insects and birds c. horizon and flowers d. horizon and animals
Answer : a. insects and horizon
29. Walking is the only way open to the
a. average Indian b. rich Indian c. poor Indian d .common Indian
Answer : a. average Indian
30. Gandhiji transformed walking into a
a. joyful science b. joyful effort c. joyful experience d. joyful episode
Answer : b. joyful effort
31. Gandhi’s ashes were taken to Allahabad by
a. a luxury train b. a goods wagon c. a special train d. an aeroplane
Answer : c. a special train
32. People on the train with Gandhiji’s body, sang
a. ghazals b. folk song c. classical songs d. bhajans
Answer : d. bhajans
33. People could feel the presence of Gandhiji amid
a. the songs b. the flowers c. the flowers and the songs d. themselves
Answer : c. the flowers and the songs
34. The ashes were immersed in the Ganges and there were many people
a. on the bank b. along the bank c at the bank d. over the bank
Answer : c. at the bank
35. Back in Delhi, the writer felt
a. at sea b. at ocean c. at river d. at lake
Answer : a. at sea
36. From the prose-piece we come to know that the writer had
a. a brother and a sister b. a sister c. sisters d. brothers
Answer : c. sisters
37. ‘On lookers’ in the prose-piece means those people who
a. look on things b. try very hard c. relax d. wait and watch
Answer : d. wait and watch
38. With Bapu’s death, the magic circle had
a. become bigger b. become smaller c. vanished d. evaporated
Answer : c. vanished
39. ‘My values were not so weak’ – by the word ‘values’, the writer means
a. principles b. prices c. goodness d. principals
Answer : a. principles
40. ‘Many people would be ordinary folk but for Bapu’ the expression ‘but for Bapu’ means
a. without Bapu b. with Bapu c. other than Bapu d.only for Bapu
Answer : a. without Bapu
41. Gandhi’s main contribution was that he
a. united people b. fought for them c. awakened their fellow feelings d. drove the British away
Answer : c. awakened their fellow feelings
42. According to the narrator, people to bear Gandhi’s legacy should be
a. very wise b. young, strong and proud c. very strong d. young, strong
Answer : b. young, strong and proud
43. After Bapu, India would continue to live in
a. her sons b. her daughters c. her brothers and sisters d. her children
Answer : d. her children
44. Padmasi was Mrs. Naidu’s
a. sister b. daughter c. friend d. mother
Answer : b. daughter
45. A huge crowd gathered by the
a. Yamuna b. Kaberi c. Ganges d. Kansabati
Answer : c. Ganges

WBBSE Class 10th English Suggestion : THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) – Very Short Answer Questions (VSAQ)(1 Mark)

1. What news came to the writer on 30th January, 1948?
Answer : On 30th January, 1948 the writer was informed that Gandhiji had been shot.
2. What happened at the Birla House?
Answer : At the Birla House, Gandhi’s followers and relatives gathered round the mortal body of Gandhiji.
3. How did the words of Bapuji’s death spread through Delhi?
Answer : The news of Bapuji’s death spread through Delhi like a flame that was fanned by wind.
4. What kind of atmosphere was there in the Birla House?
Answer : People at Birla House were silenced by the shock of Gandhiji’s sudden death.
5. Why did people start jostling?
Answer : People started jostling with one another to break into the house where Gandhiji’s body was lying,
6. What helped people to calm down a little?
Answer : The announcement that they would be permitted to see Gandhiji’s dead body helped people to calm down a little.
7. What question came first to the mind of the aggrieved people?
Answer : The question that came first to the mind of the aggrieved people was what would happen to them a death.
8. What major news was broadcast on 30th January, 1948?
Answer : On 30th January, 1948 the news of Gandhiji’s death was being broadcast.
9. When was Gandhiji’s funeral to take place?
Answer : Gandhiji’s funeral was to take place the day after he had died.
10. On whose proposal everyone in the funeral procession of Gandhiji walked?
Answer : It was on Mrs Naidu’s daughter, Padmasi’s proposal that people walked in the funeral procession of Gandhiji.
11. What was the realization of the writer as she walked in the funeral procession?
Answer : While walking in the funeral procession, the writer realized that she was among the people for whom walking with Bapu had a special meaning.
12. What does the writer mean by ‘rough and smooth of India’s recent history?
Answer : By “rough and smooth of India’s recent history”, the writer hints at the Indian struggle for freedom.
13. What could the writer not accept?
Answer : The writer could not accept that Gandhiji would not walk with them again.
14. What is the most important advantage of walking?
Answer : The most important advantage of walking is that it gives the chance to think clearly and look closely at all the things nearby.
15. What is the most important thing about walking?
Answer : The most important thing about walking is that it is the only option for most IndiAnswer :
16. What new dimension did Gandhiji add to walking?
Answer : Walking is a very ordinary activity but Gandhiji transformed it into a cheerful effort.
17. Where were Gandhiji’s ashes taken for immersion?
Answer : Gandhiji’s ashes were taken to Allahabad for immersion.
18. Why didn’t people weep anymore?
Answer : People didn’t weep anymore because they could feel the presence of Gandhiji amid the flowers and songs.
19. Who gathered at the bank when the ashes were immersed?
Answer : A huge crowd gathered when the ashes were immersed.
20. What does the writer mean by the expression, ‘I felt at sea’?
Answer : By the expression ‘I felt at sea’, the writer means that she felt helpless.
21. What does the writer’ mean by the expression people like me had been merely onlookers’.
Answer : By the expression, people like me had been merely on lookers’ the writer wants to mean that she and other young people only watched others participating in freedom struggle.
22. What was immediate effect of Gandhiji’s passing away on the writer?
Answer : The writer felt that the magic circle that she had grown up within had vanished with Bapuji’s death.
23. What questions did the writer ask herself after Gandhiji’s death?
Answer : The questions that the writer asked herself were if Gandhiji had died for nothing and if in Gandhiji s absence she should lose courage very easily.
24. What was Gandhiji’s major contribution to India’s freedom movement?
Answer : Gandhiji’s major contribution was that he brought the people of India out of indifference and developed fellow feeling among them.
25. What was the final realization of the writer?
Answer : The final realization of the writer was that they were young, powerful and they would proudly carry on the legacy of Gandhiji’s idealism.

WBBSE Class 10th English Suggestion : THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) – Complete the following sentences with information from the text.(1 Mark)

1. The writer received the information of Gandhiji’s death on ________.
Answer : 30th January,1948
2. As the writer got into the car, she felt ________.
Answer : numb with shock
3. The news of Gandhiji’s death spread like a ________.
Answer : flame fanned by wind
4. Sad faces could be seen out of ________.
Answer : every house
5. It seemed to the writer that time ________.
Answer : stood still
6. There was an ________ in the room where Gandhiji’s body was laid.
Answer : unnatural silence
7. There was a lot of jostling because people wanted to________.
Answer : break into the house
8. People after Gandhiji’s death looked like________.
Answer : lost children
9. People lined the route of the ________.
Answer : funeral procession
10. It was the ________ the writer and others will be walking with Bapu.
Answer : last time
11. The vehicle that Bapu’s body was being carried on was an ________.
Answer : open truck
12. Gandhiji walked across India with a ________ in his hand.
Answer : staff
13. Walking allows us to look ________ at things around us.
Answer : closely
14. If one thinks, one can see a lot of things from ________ to the ________.
Answer : insects, the horizon
15. While walking, one requires only one’s________.
Answer : energy
16. Gandhiji’s transformed the things that were________.
Answer : commonplace
17. The railway carriage that was carrying Gandhiji’s body was decorated with ________.
Answer : flowers
18. The ashes were immersed in the presence of a________.
Answer : huge crowd
19. After the last rites in Allahabad, the write went back to________.
Answer : Delhi
20. Like many other young people, the writer and her sister were only________.
Answer : on-lookers
21. With Bapu’s death, the thing that disappeared was the________.
Answer : magic circle
22. Gandhi’s death left the writer ________.
Answer : unprotected
23. The writer was very strong in her ________.
Answer : values
24. Bapuji brought ________ people out of ordinariness.
Answer : millions of
25. Before he died, Bapu had given a ________ to the writer and others.
Answer : banner

WBBSE Class 10th English Suggestion : THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) – Short Answer Questions (SAQ)(2 Marks)

1. Describe the atmosphere in and around the Birla House immediately after Gandhiji’s death.
2. Why had it to be announced that everyone would be allowed to see Gandhiji?
3. What question was uppermost in the mind of the people and why so?
4. Why was it decided that everyone in Gandhiji’s funeral procession should walk?
5. Describe the funeral procession of Bapu in brief?
6. What significance does walking have in our life?
7. Describe the immersion of Gandhiji’s ashes in the Ganges.
8. How was the writer affected by Gandhiji’s death?
9. How did the writer gather herself after she had broken down?
10. Why did the author feel sad?
State whether the following statements are True or False. Write T’ for True and ‘F’ for False. Write words/ phrases/sentences from the text to support answer.(2 Marks)
1. When the news of Gandhiji’s death came, the writer was eating lunch.
2. The news of Gandhiji’s death spread very quickly.
3. People could not speak because they were crying.
4. People had a look of helplessness on their faces.
5. People had joined Gandhiji’s funeral procession immediately before it started.
6. Padmasi spoke for a section of people present there.
7. It was a rather painful walk.
8. Walking is very expensive.
9. The railway compartment was decorated with flowers.
10. People kept coming wherever the train stopped
11. When the writer came back to Delhi, the she felt very helpless.
12. Before Gandhiji, people were indifferent to one another.

FILE INFO : WBBSE Class 10th English Suggestion with PDF Download for FREE | দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন বিনামূল্যে ডাউনলোড | THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) – প্রশ্ন উত্তর – MCQ প্রশ্নোত্তর, অতি সংক্ষিপ্ত প্রশ্ন উত্তর, সংক্ষিপ্ত প্রশ্নউত্তর, ব্যাখ্যাধর্মী, প্রশ্নউত্তর

File Details:
PDF Name : দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন – THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) – সমস্ত প্রশ্ন উত্তর | WBBSE Class 10th English Suggestion PDF
Language : Bengali
Size : 155.8 kb
No. of Pages : 8
Download Link : Click Here To Download

পশ্চিমবঙ্গ মাধ্যমিক  ইংরেজি পরীক্ষার সম্ভাব্য প্রশ্ন উত্তর ও শেষ মুহূর্তের সাজেশন ডাউনলোড। দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন পরীক্ষার জন্য সমস্ত রকম গুরুত্বপূর্ণ প্রশ্ন। West Bengal Madhyamik  English Suggestion Download. WBBSE Madhyamik English short question suggestion. WBBSE Class 10th English Suggestion download. Madhyamik Question Paper English. WB Madhyamik 2019 English suggestion and important questions. WBBSE Class 10th English Suggestion  pdf.

Get the WBBSE Class 10th English Suggestion by winexam.in

 West Bengal WBBSE Class 10th English Suggestion  prepared by expert subject teachers. WB Madhyamik  English Suggestion with 100% Common in the Examination.

Class 10th English Suggestion

West Bengal Madhyamik  English Suggestion Download. WBBSE Madhyamik English short question suggestion. WBBSE Class 10th English Suggestion  download. Madhyamik Question Paper English.

বিষয় দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন – THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) – প্রশ্ন উত্তর |  WB Madhyamik English Suggestion

দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন (Madhyamik English) THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) – প্রশ্ন উত্তর

দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন | THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal)

দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন পশ্চিমবঙ্গ মাধ্যমিক বোর্ডের (WBBSE) সিলেবাস বা পাঠ্যসূচি অনুযায়ী  দশম শ্রেণির ইংরেজি বিষয়টির সমস্ত প্রশ্নোত্তর। সামনেই মাধ্যমিক পরীক্ষা, তার আগে winexam.in আপনার সুবিধার্থে নিয়ে এল দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন সাজেশান – THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) – প্রশ্ন উত্তর । ইংরেজিে ভালো রেজাল্ট করতে হলে অবশ্যই পড়ুন । আমাদের দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন

দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন | THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal)

আমরা WBBSE মাধ্যমিক পরীক্ষার ইংরেজি বিষয়ের – THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) – প্রশ্ন উত্তর – সাজেশন নিয়ে THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) – প্রশ্ন উত্তর নিয়ে THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal)চনা করেছি। আপনারা যারা এবছর দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন পরীক্ষা দিচ্ছেন, তাদের জন্য আমরা কিছু প্রশ্ন সাজেশন আকারে দিয়েছি. এই প্রশ্নগুলি পশ্চিমবঙ্গ দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন পরীক্ষা  তে আসার সম্ভাবনা খুব বেশি. তাই আমরা আশা করছি Madhyamik ইংরেজি পরীক্ষার সাজেশন কমন এই প্রশ্ন গুলো সমাধান করলে আপনাদের মার্কস বেশি আসার চান্স থাকবে।

WiN EXAM Institute

 এই (দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন – THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) – সমস্ত প্রশ্ন উত্তর | WBBSE Class 10th English Suggestion PDF) পোস্টটি থেকে যদি আপনার লাভ হয় তাহলে আমাদের পরিশ্রম সফল হবে। আরোও বিভিন্ন স্কুল বোর্ড পরীক্ষা, প্রতিযোগিতা মূলক পরীক্ষার সাজেশন, অতিসংক্ষিপ্ত, সংক্ষিপ্ত ও রোচনাধর্মী প্রশ্ন উত্তর (All Exam Guide Suggestion, MCQ Type, Short, Descriptive Question and answer), প্রতিদিন নতুন নতুন চাকরির খবর (Job News in English) জানতে এবং সমস্ত পরীক্ষার এডমিট কার্ড ডাউনলোড (All Exam Admit Card Download) করতে winexam.in ওয়েবসাইট ফলো করুন, ধন্যবাদ।
Tags:English ix, English x, English class ix, English class x, English ix and x, English nine and ten, English nine, English ten, English class nine, English class ten, English class nine and ten, class ix geograpgy, class x English, class ix and x English, wbbse, syllabus, madhyamik English, madhyamik Engragi, Engragi madhyamik, class x Engragi, madhyamiker Engragi, madhyomik Engragi, madhyomik English, nobom shreni Engragi, doshom shreni Engragi, nobom and doshom shreni Engragi, nabam shreni Engragi, dasham shreni Engragi, exam preparation, examination preparation, gr D preparation, group D preparation, preparation, rail, net, set, wbcs, psc, ssc, csc, upsc, poriksha prostuti, pariksha prastuti, দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন, দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন, মাধ্যমিক মাধ্যমিক, নবম শ্রেণি ইংরেজি, দশম শ্রেণি ইংরেজি, নবম শ্রেণি ইংরেজি, দশম শ্রেণি ইংরেজি, ক্লাস টেন ইংরেজি, মাধ্যমিকের ইংরেজি, ইংরেজি মাধ্যমিক – THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal), দশম শ্রেণী – THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal), মাধ্যমিক ইংরেজি THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal), ক্লাস টেন THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal), Madhyamik English – THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal), Class 10th THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal), Class X THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal), ইংলিশ, মাধ্যমিক ইংলিশ, পরীক্ষা প্রস্তুতি, রেল, গ্রুপ ডি, এস এস সি, পি, এস, সি, সি এস সি, ডব্লু বি সি এস, নেট, সেট, চাকরির পরীক্ষা প্রস্তুতি, Madhyamik Suggestion, Madhyamik Suggestion , Madhyamik Suggestion , West Bengal Secondary Board exam suggestion, West Bengal Secondary Board exam suggestion , WBBSE,  WBBSE , মাধ্যমিক সাজেশান, মাধ্যমিক সাজেশান , মাধ্যমিক সাজেশান , মাধ্যমিক সাজেশন, দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন সাজেশান , দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন সাজেশান , দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন , দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন, মধ্যশিক্ষা পর্ষদ, Madhyamik Suggestion English , দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন – THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) – সমস্ত প্রশ্ন উত্তর | WBBSE Class 10th English Suggestion PDF, দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন – THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) – সমস্ত প্রশ্ন উত্তর | WBBSE Class 10th English Suggestion PDF, দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন – THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) – সমস্ত প্রশ্ন উত্তর | WBBSE Class 10th English Suggestion PDF, দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন – THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) – সমস্ত প্রশ্ন উত্তর | WBBSE Class 10th English Suggestion PDF, দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন – THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) – সমস্ত প্রশ্ন উত্তর | WBBSE Class 10th English Suggestion PDF, দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন – THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) – সমস্ত প্রশ্ন উত্তর | WBBSE Class 10th English Suggestion PDF,দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন – THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) – সমস্ত প্রশ্ন উত্তর | WBBSE Class 10th English Suggestion PDF, দশম শ্রেণীর ইংরেজি সাজেশন – THE PASSING AWAY OF BAPU (Nayantara Sehgal) – সমস্ত প্রশ্ন উত্তর | WBBSE Class 10th English Suggestion PDF, WBBSE Class 10th English Suggestion , WBBSE Class 10th English Suggestion

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here